divendres, 21 de març del 2008

Procurem per l'aigua

Com conscienciar de l'AIGUA?

S'ha celebrat el Dia Internacional de l'Aigua, aquest be tan preuat i que malauradament, cada vegada en tenim menys. Però nosaltres ( a Catalunya) podem donar gràcies.
A l'Àfrica -per exemple- tenen un "paisatge" ben diferent: no tenen aigua, i la poca que tenen està bruta, plena de bacteris, amb fang... i aquesta és la que utilitzen per rentar la roba, "dutxar-se", cuinar, etc. Això desenvolupa una llista interminable de malalties i fa augmentar l'índex de mortalitat entre la població. N'estic ben segura que tot això no us ve gens de nou. Doncs, el que es tracta és d'ajudar al màxim a aquella gent que ho necessiti, però sobretot conscienciar als nostres infants del que nosaltres si que la tenim a l'abast i l'hem de preservar.


És molt coneguda la ONG d'Intermon Oxfan. Ells tenen molts projectes començats i d'altres en camí, per ajudar als països del tercer mon. Així mateix, han creat una proposta educativa amb una serie d'activitats que podem fer a l'aula (des de infantil fins a secundària) per treballar amb els nostres/vostres alumnes la conscienciació per la preservació de l'aigua.

Remenant per la red, he trobat l'eslògan que han fet servir a l'Ajuntament de Valls. Hem sembla del tot encertat!: tan de bo tothom hi tingués el mateix interès!